Eksameneksameneksameneksamen

De siste tre ukene her nede kommer til å gå til eksamenslesing, eksamenslesing, trening og enda mer eksamenslesing. I går var vi å øvde litt på basketen Ine skulle ha for klassen i dag, og da fikk vi heldigvis også tid til litt avveksling. Deilig å gå litt på line igjen etter altfor lang tid uten. Læreren vår, Kalle, hadde seg også en tur innom basketbanen og fikk prøve seg litt på slakklinen. Endelig vi som kunne lære han noe?

Volleyball winner 2013

Skolen arrangerte volleyballturnering på stranden som et av de siste arrangementene før eksamen. I den anledning dannet jeg og de tre andre "bergensjentene" fra idrett ett lag, og for å gjøre litt ekstra utav det gikk vi til innkjøp av noen litt småharry corona-drakter. Tror virkelig de draktene hjalp, for vi gikk av med årets seier blant jentene! Veldig kjekt, og ikke minst en utrolig koselig dag!

Tobias og Kristoffer hadde også kjøpt seg t-skjorter. Fine?


Birk og Jonas vant av guttene!
Resten av kvelden feirer vi med en styrkeøkt på Evolve før vi må legge oss tidlig. I morgen reiser vi nemlig herfra klokken 5 om morgenen! Da setter vi kursen mot en mayalandsby hvor vi skal hjelpe til med litt veldedige prosjekter. Tror det blir en fin og lærerik tur!

Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar er blant det som i Cuba kalles "Playas del Este", eller strendende i øst. Om man tar med hele linjen med strender er den flere kilometer lang. Vi valgte å reise til Santa Maria ettersom den er litt mer øde og mindre turistifisert enn de andre strendene i området. Det er mye deiligere å ligge på et sted med bare tyve lokale personer, enn en strand med opp mot tusen turister. 

Havana dag 4

Vi startet dagen med å bare gå rundt og surre litt. Det er så mange fine gater og steder man aldri hadde oppdaget dersom man bare følger kartet til pungt og prikke hele tiden! Cuba er et ganske trygt land, og det er veldig lite kriminalitet der i forhold til resten av landene rundt. Litt stjeling er det, men det kommer nok av at de er så fattige her.Vi partet også med mange hyggelige folk! De er så pratsomme og koselige her! I Mexico merker man ofte at de har en baktanke når de snakker med oss, enten de vil selge oss noe eller andre ting.Et marked vi var innom. 


Enda en av de hyggelige folkene her!


Om man beveger seg utenfor den nyoppussede gamlebyen, er det ikke mye pent her lenger. Bare se på huset under her. Det er helt falleferdig og folk bor her! Og dette var ikke de verste husene en gang...Vi besøkte også revolusjonsmuseet. Her var det utrolig mye spennende å se på, og jeg er glad jeg reiste med to andre som ikke klager og syter hver gang man skal innom museer eller se på andre historiske steder.

Veggene var full av kulehull.


Klær som ble brukt ved det lokale sykehuset.


Solbrillene til Fidel Castro.


Voksfigurer av Fidel og Che.


Etter å ha trasket rundt i en hel dag ble vi ganske sliten i beina, så vi bestemte oss for å leige nok en bil med sjåfør. Det var deilig å bare kjøre rundt og høre på guiden som fortalte. Vi stoppet også litt noen steder.Huset til Che Guevara.


Baseballstadion "Estadio latino americano". Baseball er nasjonalsporten på Cuba, men gikk desverre ingen kamper da vi var der.


Etterpå var det tilbake til hotellet hvor vi spiste middag og sovnet tidlig! Vi fikk hvertfall mye utav dagene!

Tau og tequila

Som siste del av klasseturen vår tok vi kjerre langt uti en åker der de dyrker planter som brukes til blant annet tau og tequila. Med hele 52 grader i luften var det utrolig slitsomt, men når man tenker tilbake på det hadde vi det ganske kjekt.

Her er mayaen Antonio. Han begynte å jobbe på stedet da han 16 år. Da hadde han som oppgave å kaste avfallet som kom av plantene de laget tau med. Dette måtte han gå langt med og kaste det ute i jungelen. Det er dette avfallet de senere begynte å lage teqila av. Senere fikk han i oppgave å kutte plantene, og måtte ofte kutte 2000 om dagen. Det var ikke arbeid for pyser for å si det sånn! Han viste oss også hvordan man plantet de.

Ikke store mannen akkurat.


Etter et par timer i varmen kom vi endelig frem til en cenote vi kunne bade i. Det har aldri vært så deilig å få avkjøle seg før, selv om jeg er sikker på at temperaturen i vannet lå på godt over 30 grader. Under oss svermet det med fisker, og over oss flakstet det flaggermus.

Agaveåker.


Her får vi se hvordan de lager tau av det.
Etter dette fikk vi en utrolig god lunch, før det ble en lang busstur tilbake. God å være "hjemme" igjen i leiligheten vår! 

Trening #16De siste ukene har jeg gått rundt å vært småforkjølet hele tiden, og det har selvsagt gått utover treningen. Men nå er det ny uke og nye muligheter, så nå håper jeg bare at alt av hodepine, vond hals og tette luftveier holder seg borte. 

Vi har til sammen 4,5 timer på skolen denne uken, men til gjengjeld blir det lesing til eksamen. Dette kan vi heldigvis gjøre samtidig som vi griller oss på stranden!

Chichen Itza

Etter å ha startet skoleturen tidlig på morgenen med både stress og glemte kameraer var det deilig å komme frem til det vi gledet oss mest til. Første stopp på turen var et av verdens syv underverker, den gamle ruinbyen Chichen Itza. Den ble bygd av mayaene for over 1500 år siden, og det var mye å lære om stedet. Veldig kjekt å oppleve, og selv om det ble litt lenge å stå ute i varmen, er jeg glad vi hadde en guide som kunne fortelle oss mye! 

Under ser dere en gammel "fotballbane". Her kan dere se et filmklipp av hvordan dette foregikk. Ballen skal gjennom de hullene dere ser langt oppe på veggen. Den som fikk ballen gjennom vant, og det var litt av den premie de fikk. Den som vant fikk nemlig kappet hodet av. Kan høres grusomt ut (og det er det jo også), men dette ble sett på som en ære.Utrolig vakre utsmykninger på veggene. Alt forteller en historie.


Bilde av en som ble kappet hodet av. Dere kan se strålene som står utav nakken, det skal være blod.


Hodene til alle som vant.


Når man sto foran hovedbygningen i Chichen Itza kom det høye ekko dersom man klappet. Det hørtes ikke bare ut som vanlige ekko fra klapping heller, hørtes ut som et dyr som brølte/ulte. Her står hele klassen og klapper i takt.Om dere ser neders på "gelenderet" der de små trappene er, så kan dere se noen slangehoder. To ganger i året står solen akkurat slik at den danner skygger som gjør at slangene får kropp. Veldig spesielt ettersom dette var to av de viktigste dagene for mayaene. Kan neppe være tilfeldig at det ble bygd slik. Om jeg noen gang skal tilbake hit skal det garantert være en av de dagene. Her kan dere se bilde av hvordan det ser ut.

Nesten hele Idrett 1B!Outshiner Chichen Itza med vår egen pyramide!
Vi måtte ha en ispause mellom all fotograferingen og suvenirshoppingen.


Lange gater med boder hvor man kunne kjøpe alt man kan tenke seg av suvenirer.


Langhelg og klassetur i Mexico

Nå har vi allerede hatt helg en del timer (klokken er bare 10 om kvelden her) og i morgen tidlig skal vi avgårde på klassetur. Slike turer er alltid kjekt, men av en eller annen grunn føler jeg det alltid er kaldt når man er på skoleturer. Nå er det der i mot meldt over 40 varmegrader! Tror det kommer til å bli veldig gøy selv om jeg sikkert kommer til å være utrolig sliten når vi er ferdig. Jeg er i alle fall innstilt på å oppleve så mye som mulig de siste ukene før eksamenskjøret starter. Neste uke har vi også noe veldig kjekt på planen, men det kommer det mer om senere.Om dere vil se hvor vi skal kan dere trykke her og her!

Cozumel

Det har blitt lite med utflukter siden springbreak, men i helgen gikk vi endelig tilbake til å være de rastløse og opplevelsessøkende menneskene vi egentlig er. Vi bestemte oss derfor å reise til den tidligere piratøyen, Cozumel. Her leide vi en bil for under 100 norske kroner per person og kjørte rundt fra strand til strand. Prisen reflekterte vel kanskje standaren på bilen, og med bare tredje og fjerde gir startet vi turen. Vi humpet bortover og trodde vi hadde gått tom for bensin flere ganger. Midt på motorveien falt også vinduet av, men det var heldigvis ganske øde der så ingen merket det.

En utrolig kjekk tur, og om et par helger skal vi tilbake hit for å snorkle! 

La Bodeguita del Medio

Det er ukjent hvem som lagde den første mojitoen, men det sies at det var her på La Bodeguita del Medio det skjedde. Det var i alle fall de som gjorde drinken kjent på tretti- og førtitallet. Når vi først var i Havana måtte vi nesten innom å smake. Kanskje litt for mye rom for våre norske, pysete ganer, men ellers var den veldig god. Hele stedet hadde også en veldig fin sjarm med både livemusikk, salsa og masse glade folk!Les mer i arkivet » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013

Stine i Mexico

20, BergenAnnonser

bloglovin

Blogglisten

Kategorier

Lenker

Designhits