Bandy

Å være syk mens du befinner deg på et av verdens fineste steder og samtidig driver med idrett er ganske kjedelig. Heldigvis er formen bedre nå, og etter å ha vært tilskuer på de siste treningene var det deilig å endelig være med litt igjen selv om det bare var som keeper. For tiden holder vi på med innebandy (utendørs), og jeg gleder meg til å kunne delta mer. Jeg har proppet i meg c-vitamin og te til den store gullmedaljen de siste dagene, så om jeg kjører på med det i dag også satser jeg på å være helt bra igjen i morgen!

Museo del Chocolate

Når man først er i Havana, må man nesten innom Museo del Chocolate, eller sjokolademuseet. Her har de sjokolade i alle mulige former, historien om sjokoladen står skrevet på store plakater på veggene og i tillegg er det verdenskjent for sjokolademelken de lager der. Man kan også se hvordan sjokolade blir laget, men dette tok ikke vi oss tid til.

Forresten så kommer kakaoen og sjokoladen fra det området i Mexico vi bor i nå. Da spanjolene kom til Mexico fikk de varm sjokolade av Aztek-indianerne. De overrakte drikken mens de sa at de måtte vere forsiktige siden drikken var varm. "Choco latte" på aztekspråk, og slik fikk sjokoladen navnet sitt i Europa. Ganske morsomt i grunn.

Sightseeing i Havana

Målet for dagen var å få sett mest mulig av byen slik at vi fikk oversikt over hvor ting var og va vi måtte få med oss senere. I Havana finnes det ingen bedre måte å gjøre det på enn å leige bil med sjåfør og guide. Bilimporten til Cuba har vært svært begrenset siden revolusjonen, og derfor florerer det av gamle bilder fra 1940 og 1950. Guiden vi fikk var skikkelig hyggelig, men han kunne desverre ikke et ord engelsk. Dette resulterte i at vi fikk testet spanskkunskapene våre.Vi stoppet mange steder på veien. Blant annet ved museer som var betydningsfulle i Cubas historie, på utsiktsplasser og andre steder som var kjekke å se. Guiden tok seg god tid til å forklare hva de forskjellige bygningene og stedene var og historien bak. Utrolig nok skjønte vi en god del av det!

Hele byen er "pyntet" med bilder av Che Guevara og Fidel Castro. Sitater over alt, og kommunistisk propoganda uansett hvor du snur deg. Dersom vi spurte lokale personer om de likte å bo på Cuba fikk vi ett innøvd "Ja, selvsagt!" og et skeptisk blikk som svar. Det er tydelig at befolkningen her ikke har så mye å si.  

Det er ganske store kontraster i hvordan bygningene er her. I den nyoppussede gamlebyen, var det utrolig fint, og man fikk følelse av å være i enten Barcelona eller Roma. Om man bevegde seg to meter utenfor var det forfalne bygninger og steder jeg aldri kan se for meg at folk kan bo. Bare se på bildet under.Vi valgte å spise lunch på Plaza Vieja som skal være det fineste stedet i gamlebyen. Her har de et lokalt ølbryggeri som også serverer kjempegode hamburgere! Veldig fornøyde med stedet og var tilbake hit flere ganger i løpet av turen.

Senere gikk vi bare rundt i gatene og tuslet, og prøvde å finne frem ved hjelp av kartet vi hadde kjøpt tidligere på dagen. Vi klarte oss ganske bra med Kristin som kartleser og kom oss frem til både Plaza de la Catedral og Plaza del Armas som er det eldste kvartalet i Havana. Det var her byen ble grunnlagt. 

Vi valgte å gå langs promenaden på veien hjem igjen. Den er KJEMPELANG og det er alltid mange folk som står å fisker der. Om kvelden er det her folk samler seg, og ofte med en flaske med rom og cola. Sykingen

I motsetning til i går har denne dagen vært svært lite innholdsrik! Jeg har nemlig klart å bli syk, og jeg kan love dere at det ikke føles bra med feber når det er tredve varmegrader ute. Bytter på å ligge på sofaen med ullpledd og på å dusje i iskaldt vann. Kjenner jeg får litt hjemlengsel og at det hadde vært god å ligge på sofaen hjemme hos mamma i dag. Heldigvis har jeg mange serier som kan underholde meg, og en snill Ine som trår til om jeg trenger noe!

Skydive

Nå er det nesten to uker siden vi bestilte fallskjermhopping, og etter så lang tid uten å fortelle det til noen holder vi på å sprekke. Like før vi fortalte det til vakten ved leiligheten vår bare fordi han ikke hadde klart å fortelle det videre på engelsk! Nå har vi hvertfall endelig gjort det, og herregud for en opplevelse! VI VIL FLERE GANGER!

Det var faktisk mindre skummelt enn jeg hadde trodd, men det kilte en god del i magen i det vi skulle hoppe ut av flyet. Spesielt da han jeg hoppet med sa at jeg kanskje burde hatt en litt mindre sele! Flyet skranglet som bare det, og jeg tror faktisk det er tryggere å hoppe enn å faktisk lande igjen med det flyet!Havana #1

På reisedagen stilte vi opp på stranden med både kofferter og vesker, og var klare for å dra rett etter en runde med volleyballturnering. Var veldig kjekt, men ettersom de fleste var mest giret på springbreak var det nok litt mindre entusiasme enn hva det har vært på de andre turneringene.Elisabeth klarte å få tak i en kjempehyggelig taxisjåfør til oss. Hun var fra USA, og hadde akkurat flyttet til Mexico. Skravlet og koste oss hele veien, til og med det at vi pungterte tok hun med godt humør. Da vi kjørte ut fra bensinstasjonen igjen var det også sekundet før vi ble påkjørt, og selv om vi satt igjen litt skrekkslagne, smilte hun forsatt!

At ting tar tid her er det ingen tvil om. Det er så mye køer på flyplassene her at vi sikkert har stått nok for flere uker. Da vi endelig hadde kommet oss gjennom det man måtte var vi så glade at vi omtrent løp ut i taxien som ventet på oss på flyplassen. Da vi hadde kjørt et godt stykke kom vi plutselig på at vi hadde glemt å veksle penger. Det stresset oss en smule ettersom vi hadde hørt at dette var eneste mulige stedet å gjøre det.Vi bestemte oss likevel for å dra til hotellet for å skjekke inn, og heldigvis fikk vi vekslet inn her også. Kostet litt, men vi hadde ikke så mye valg. Hotellet var kjempefint, og selv om mange velger å bo hos personer når de er i Havana var det deilig å kunne ta litt avstand fra alle inntrykkene og opplevelsene da vi skulle legge oss om kveldene.

Etter innskjekkingen gikk vi ut for å få oss litt frisk luft. Vi gikk ned mot vannet hvor vi så oss litt rundt og tok litt bilder før vi gikk tilbake til hotellet for å spise middag. Vi var utslitt etter den stressfylte dagen og sovnet allerede før klokken var halv ti. 

Home, sweet home

Vi er i alle fall tilbake til Mexico, og det føles ganske deilig etter en uke med mange nye inntrykk og opplevelser. Det har vært en herlig tur, og jeg anbefaler virkelig å reise dit. Cuba er kanskje ikke for alle, men jeg har virkelig likt det! Det kommer nok mange innlegg om turen, men først skal vi slappe av og kose oss med sushi og tvserier hjemme i fine, gode leiligheten vår!Film fra Kitesurfing

Ikke glem å stemme på "Stines blogg" (nr 5) i Gateways bloggkonkurranse HER.

Jeg fikk desverre ikke filmet særlig mye denne dagen ettersom vi hadde mer enn nok å holde på med. Skulle ønske jeg hadde fått med meg et par klipp der vi lå å plasket i vannet også, men det får holde med en liten film på under et minutt denne gangen.

Ny bikini

Ikke glem å stemme på "Stines blogg" (nr 5) i Gateways bloggkonkurranse HER.

Man skulle kanskje ikke tro det, men bikinier er det ikke lett å få kjøpt seg her nede. Enten ser de helt grei ut og koster en formue, eller så har de en helt grei pris og en guggefarge med ett mønster man skulle trodd var laget av et barnehagebarn. Jeg har heldigvis klar å funnet meg en ganske fin på Pull & Bear og har kjøpt den i både hvit og rød. Forhåpentligvis holder de seg fine så jeg slipper å kjøpe nye før jeg er tilbake i Norge!

 

Q&A om Mexico

Ikke glem å stemme på "Stines blogg" (nr 5) i Gateways bloggkonkurranse HER.

Hvilke forventninger hadde du før du kom ned?
Det føles så lenge siden, og jeg etter å ha vært her så lenge kan jeg nesten ikke huske hva jeg tenkte før jeg reiste ned her. Jeg har i alle fall ikke blitt skuffet!

Hva var annerledes fra det du hadde forventet?
Tror ikke jeg har blitt skuffet over noe enda, så det er vel bare ting som har blitt bedre enn forventet. Leiligheten var mye finere enn jeg hadde forventet. Jeg har opplevd mer på halve semesteret enn jeg trodde jeg kom til å gjøre tilsammen. Skolen er kjekkere enn jeg hadde trodd den kom til å bli. Forresten, tiden går fortere enn forventet!


Felles uteområde for leilighetskomplekset.

Hva er det beste med å bo i Mexico?

At det er to for en på sushi på onsdager. Tuller. Det beste med å bo her er alle folkene som er her og at det er så mye å oppleve. Det er heller ikke feil med gjennomsnittstemperatur på tredve grader, mye trening og strand i gangavstand. Jeg tror jeg kunne skrevet flere sider på dette spørsmålet! 

Hva er det verste ved å bo i Mexico?
Man savner jo familien sin og vennene hjemme. Kulturene er også veldig forskjellige, og som kanskje oppleves som helt normalt for mexicanerne kan virke skremmende for oss. Det er mye fattigdom her, noe som igjen fører til mye kriminalitet. Politiet er også veldig korrupt og de er mer ute etter å presse deg for penger istedenfor å hjelpe.

Hva er det gøyeste du har opplevd i Mexico til nå?
Det er så mye. På den korte tiden jeg har vært her har jeg vært i Xcaret, Hidden World, Cancun, Isla Contoy, Isla Mujeres, Tulum og jeg har kitet. I tillegg har vi opplevd mye annet, blant annet middagsbesøk hos noen mexicanske vi har blitt kjent med. Mens dette blir publisert befinner jeg meg på Cuba, og jeg regner med det glir rett inn blant de beste opplevelsene.Er det vanskelig å kommunisere med de lokale?
Nja, de er ikke så gode i engelsk da. Vi kan litt på spansk og bruker ofte det når vi hilser, bestiller mat, spør etter veien og hva ting koster. Det blir ikke de mest kompliserte samtalene når vi snakker med personer som ikke er så gode i engelsk, men et smil og latter skjønner de fleste, og om det er krise bare mimer vi litt.

Er det ting du vil gjøre i Mexico som du ikke har gjort enda?
Det er altfor mye, og jeg begynner å bli redd jeg ikke rekker alt før jeg skal tilbake til Norge. I april skal vi på tur til Yukatan og det gleder jeg meg veldig til, jeg vil svømme med delfiner, jeg vil tilbringe mer tid med de mexicanske vennene våre, jeg vil hoppe i fallskjerm, jeg vil besøke Hidden Beach, jeg vil kite mer, jeg vil gjøre alt! Blir ikke mye avslapping fremover!Hva har vært det beste med linjen du går på?
At det er en utrolig sosial linje, der vi hele tiden snakker med hverandre og gjør ting sammen. Det er mye trening og kjekke aktiviteter, og vi har ikke hatt en eneste kjedelig skoletime enda! Kjempemange greie folk, og ikke minst skal læreren vår, Kalle Ossiannilsson, har stor ære for at vi har det så bra her!

Er det lett å bli kjent med nye folk?
Ja, det er det. Jeg tror de fleste som reiser på slike studier er sosiale mennesker som vil oppleve nye ting. Det er også veldig nytt for alle, og derfor har man hele tiden noe å snakke om.

Les mer i arkivet » Mars 2013 » Februar 2013 » Januar 2013

Stine i Mexico

20, BergenAnnonser

bloglovin

Blogglisten

Kategorier

Lenker

Designhits