Tau og tequila


Som siste del av klasseturen vår tok vi kjerre langt uti en åker der de dyrker planter som brukes til blant annet tau og tequila. Med hele 52 grader i luften var det utrolig slitsomt, men når man tenker tilbake på det hadde vi det ganske kjekt.

Her er mayaen Antonio. Han begynte å jobbe på stedet da han 16 år. Da hadde han som oppgave å kaste avfallet som kom av plantene de laget tau med. Dette måtte han gå langt med og kaste det ute i jungelen. Det er dette avfallet de senere begynte å lage teqila av. Senere fikk han i oppgave å kutte plantene, og måtte ofte kutte 2000 om dagen. Det var ikke arbeid for pyser for å si det sånn! Han viste oss også hvordan man plantet de.

Ikke store mannen akkurat.


Etter et par timer i varmen kom vi endelig frem til en cenote vi kunne bade i. Det har aldri vært så deilig å få avkjøle seg før, selv om jeg er sikker på at temperaturen i vannet lå på godt over 30 grader. Under oss svermet det med fisker, og over oss flakstet det flaggermus.

Agaveåker.


Her får vi se hvordan de lager tau av det.
Etter dette fikk vi en utrolig god lunch, før det ble en lang busstur tilbake. God å være "hjemme" igjen i leiligheten vår! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


Stine i Mexico

20, BergenAnnonser

bloglovin

Blogglisten

Kategorier

Lenker

Designhits