Chichen Itza


Etter å ha startet skoleturen tidlig på morgenen med både stress og glemte kameraer var det deilig å komme frem til det vi gledet oss mest til. Første stopp på turen var et av verdens syv underverker, den gamle ruinbyen Chichen Itza. Den ble bygd av mayaene for over 1500 år siden, og det var mye å lære om stedet. Veldig kjekt å oppleve, og selv om det ble litt lenge å stå ute i varmen, er jeg glad vi hadde en guide som kunne fortelle oss mye! 

Under ser dere en gammel "fotballbane". Her kan dere se et filmklipp av hvordan dette foregikk. Ballen skal gjennom de hullene dere ser langt oppe på veggen. Den som fikk ballen gjennom vant, og det var litt av den premie de fikk. Den som vant fikk nemlig kappet hodet av. Kan høres grusomt ut (og det er det jo også), men dette ble sett på som en ære.Utrolig vakre utsmykninger på veggene. Alt forteller en historie.


Bilde av en som ble kappet hodet av. Dere kan se strålene som står utav nakken, det skal være blod.


Hodene til alle som vant.


Når man sto foran hovedbygningen i Chichen Itza kom det høye ekko dersom man klappet. Det hørtes ikke bare ut som vanlige ekko fra klapping heller, hørtes ut som et dyr som brølte/ulte. Her står hele klassen og klapper i takt.Om dere ser neders på "gelenderet" der de små trappene er, så kan dere se noen slangehoder. To ganger i året står solen akkurat slik at den danner skygger som gjør at slangene får kropp. Veldig spesielt ettersom dette var to av de viktigste dagene for mayaene. Kan neppe være tilfeldig at det ble bygd slik. Om jeg noen gang skal tilbake hit skal det garantert være en av de dagene. Her kan dere se bilde av hvordan det ser ut.

Nesten hele Idrett 1B!Outshiner Chichen Itza med vår egen pyramide!
Vi måtte ha en ispause mellom all fotograferingen og suvenirshoppingen.


Lange gater med boder hvor man kunne kjøpe alt man kan tenke seg av suvenirer.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


Stine i Mexico

20, BergenAnnonser

bloglovin

Blogglisten

Kategorier

Lenker

Designhits