Sightseeing i Havana


Målet for dagen var å få sett mest mulig av byen slik at vi fikk oversikt over hvor ting var og va vi måtte få med oss senere. I Havana finnes det ingen bedre måte å gjøre det på enn å leige bil med sjåfør og guide. Bilimporten til Cuba har vært svært begrenset siden revolusjonen, og derfor florerer det av gamle bilder fra 1940 og 1950. Guiden vi fikk var skikkelig hyggelig, men han kunne desverre ikke et ord engelsk. Dette resulterte i at vi fikk testet spanskkunskapene våre.Vi stoppet mange steder på veien. Blant annet ved museer som var betydningsfulle i Cubas historie, på utsiktsplasser og andre steder som var kjekke å se. Guiden tok seg god tid til å forklare hva de forskjellige bygningene og stedene var og historien bak. Utrolig nok skjønte vi en god del av det!

Hele byen er "pyntet" med bilder av Che Guevara og Fidel Castro. Sitater over alt, og kommunistisk propoganda uansett hvor du snur deg. Dersom vi spurte lokale personer om de likte å bo på Cuba fikk vi ett innøvd "Ja, selvsagt!" og et skeptisk blikk som svar. Det er tydelig at befolkningen her ikke har så mye å si.  

Det er ganske store kontraster i hvordan bygningene er her. I den nyoppussede gamlebyen, var det utrolig fint, og man fikk følelse av å være i enten Barcelona eller Roma. Om man bevegde seg to meter utenfor var det forfalne bygninger og steder jeg aldri kan se for meg at folk kan bo. Bare se på bildet under.Vi valgte å spise lunch på Plaza Vieja som skal være det fineste stedet i gamlebyen. Her har de et lokalt ølbryggeri som også serverer kjempegode hamburgere! Veldig fornøyde med stedet og var tilbake hit flere ganger i løpet av turen.

Senere gikk vi bare rundt i gatene og tuslet, og prøvde å finne frem ved hjelp av kartet vi hadde kjøpt tidligere på dagen. Vi klarte oss ganske bra med Kristin som kartleser og kom oss frem til både Plaza de la Catedral og Plaza del Armas som er det eldste kvartalet i Havana. Det var her byen ble grunnlagt. 

Vi valgte å gå langs promenaden på veien hjem igjen. Den er KJEMPELANG og det er alltid mange folk som står å fisker der. Om kvelden er det her folk samler seg, og ofte med en flaske med rom og cola. Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


Stine i Mexico

20, BergenAnnonser

bloglovin

Blogglisten

Kategorier

Lenker

Designhits