Q&A om Mexico


Ikke glem å stemme på "Stines blogg" (nr 5) i Gateways bloggkonkurranse HER.

Hvilke forventninger hadde du før du kom ned?
Det føles så lenge siden, og jeg etter å ha vært her så lenge kan jeg nesten ikke huske hva jeg tenkte før jeg reiste ned her. Jeg har i alle fall ikke blitt skuffet!

Hva var annerledes fra det du hadde forventet?
Tror ikke jeg har blitt skuffet over noe enda, så det er vel bare ting som har blitt bedre enn forventet. Leiligheten var mye finere enn jeg hadde forventet. Jeg har opplevd mer på halve semesteret enn jeg trodde jeg kom til å gjøre tilsammen. Skolen er kjekkere enn jeg hadde trodd den kom til å bli. Forresten, tiden går fortere enn forventet!


Felles uteområde for leilighetskomplekset.

Hva er det beste med å bo i Mexico?

At det er to for en på sushi på onsdager. Tuller. Det beste med å bo her er alle folkene som er her og at det er så mye å oppleve. Det er heller ikke feil med gjennomsnittstemperatur på tredve grader, mye trening og strand i gangavstand. Jeg tror jeg kunne skrevet flere sider på dette spørsmålet! 

Hva er det verste ved å bo i Mexico?
Man savner jo familien sin og vennene hjemme. Kulturene er også veldig forskjellige, og som kanskje oppleves som helt normalt for mexicanerne kan virke skremmende for oss. Det er mye fattigdom her, noe som igjen fører til mye kriminalitet. Politiet er også veldig korrupt og de er mer ute etter å presse deg for penger istedenfor å hjelpe.

Hva er det gøyeste du har opplevd i Mexico til nå?
Det er så mye. På den korte tiden jeg har vært her har jeg vært i Xcaret, Hidden World, Cancun, Isla Contoy, Isla Mujeres, Tulum og jeg har kitet. I tillegg har vi opplevd mye annet, blant annet middagsbesøk hos noen mexicanske vi har blitt kjent med. Mens dette blir publisert befinner jeg meg på Cuba, og jeg regner med det glir rett inn blant de beste opplevelsene.Er det vanskelig å kommunisere med de lokale?
Nja, de er ikke så gode i engelsk da. Vi kan litt på spansk og bruker ofte det når vi hilser, bestiller mat, spør etter veien og hva ting koster. Det blir ikke de mest kompliserte samtalene når vi snakker med personer som ikke er så gode i engelsk, men et smil og latter skjønner de fleste, og om det er krise bare mimer vi litt.

Er det ting du vil gjøre i Mexico som du ikke har gjort enda?
Det er altfor mye, og jeg begynner å bli redd jeg ikke rekker alt før jeg skal tilbake til Norge. I april skal vi på tur til Yukatan og det gleder jeg meg veldig til, jeg vil svømme med delfiner, jeg vil tilbringe mer tid med de mexicanske vennene våre, jeg vil hoppe i fallskjerm, jeg vil besøke Hidden Beach, jeg vil kite mer, jeg vil gjøre alt! Blir ikke mye avslapping fremover!Hva har vært det beste med linjen du går på?
At det er en utrolig sosial linje, der vi hele tiden snakker med hverandre og gjør ting sammen. Det er mye trening og kjekke aktiviteter, og vi har ikke hatt en eneste kjedelig skoletime enda! Kjempemange greie folk, og ikke minst skal læreren vår, Kalle Ossiannilsson, har stor ære for at vi har det så bra her!

Er det lett å bli kjent med nye folk?
Ja, det er det. Jeg tror de fleste som reiser på slike studier er sosiale mennesker som vil oppleve nye ting. Det er også veldig nytt for alle, og derfor har man hele tiden noe å snakke om.

Én kommentar

May-Teresa

16.03.2013 kl.20:38

fytti så heldig du er.

Skriv en ny kommentar


Stine i Mexico

20, BergenAnnonser

bloglovin

Blogglisten

Kategorier

Lenker

Designhits